Autorijlessen

De Praktijk rijlessen van Kees Foks Verkeersschool vinden plaats in een prettige sfeer en je rijdt in een comfortabele rookvrije middenklasse wagen, uitgerust met airco. Dit lest niet alleen bijzonder aangenaam, maar het geeft je ook een goede basis voor een aankomend 'gemotoriseerd bestaan'. De instructeur en instructrice hebben in de auto ook beschikking over een tweede rempedaal, gaspedaal en koppeling, zodat je vanaf het begin goed op weg geholpen kunt worden en in de meest veilige lesomgeving kunt oefenen.

Je kunt erop rekenen dat het lesniveau 'up-to-date' is wij zijn altijd, door het volgen van applicatiecursussen, op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in de branche. Er wordt altijd gewerkt volgens de nieuwste lesmethoden omdat deze in de praktijk de beste kans van slagen blijken te bieden. Naast het opleiden voor het praktijkexamen leren Kees en Lonny je ook nog andere vaardigheden zodat je straks veilig en verantwoord kan autorijden.

 

Hoeveel kost het halen van een rijbewijs?

Dat is natuurlijk geheel afhankelijk van je aanleg (en ook van je inzet). Het aantal rijlessen varieert sterk van persoon tot persoon. Reken op 25 tot 30 rijlessen, er zijn leerlingen die met 10 lessen opgaan maar ook pas na 40 lessen. Laat je niet beïnvloeden door verhalen hoe vlot en met weinig rijlessen anderen geslaagd zijn voor hun rijbewijs. Het ligt er ook aan hoelang een rijles duurt bij een rijschool. Geeft een rijschool uitsluitend lessen van 2 uur (120 minuten) en gaat dan een leerling op examen na 15 lessen dan heeft de leerling toch 30 lessen gehad als hij bij een rijschool had gelest waar een rijles 1 uur (60 minuten) duurt.

De eerste praktijk rijlessen duren normaal 50 minuten. Voor een beginnend autorijder is 50 minuten lang genoeg per rijles. De concentratie neemt na 50 minuten af. Beheerst men de basisvaardigheden dan kunnen de rijlessen langer duren. Nadat je goed met de auto hebt leren omgaan kunnen de lessen langer gaan duren. Vanaf dan zullen de praktijk lessen meestal in Terneuzen plaats vinden. Je kunt kiezen of je alleen wilt lessen of samen met een ander (combi lessen). Als je alleen wilt lessen is je opleiding meestal sneller afgerond en kun je eerder op examen. Met z'n tweeën lessen is goedkoper en als je achterin zit en goed mee oplet, steek je ook veel op van wat de andere leerling doet. Je wordt dan nog steeds (tenzij anders afgesproken) thuis opgehaald en weer afgezet. Ook kun je bij school of werk opgehaald of afgezet worden (uitsluitend Terneuzen en West Zeeuws-Vlaanderen).

Let op; er zijn rijscholen waar de rijles naar Terneuzen maar 1½ uur duurt als je alleen lest. Dit is veel te kort voor een goede rijles in Terneuzen (tenzij je in Biervliet of IJzendijke woont). Je bent dan veel geld kwijt voor een minder zinvolle les. Voor het volledige overzicht van prijzen en aanbiedingen kun je kijken op de Tarieven pagina.

Deel dit bericht op Facebook (klik op het Facebook logo)

Meer dan 75% geslaagd voor de eerste keer!

Zo verloopt het praktijkexamen:

auto-autorijschool-foks
Kees 06-54655075  |  Lonny 06-30525496
Herenweg 30, 4527 PR Aardenburg  |  E-mail: info@keesfoks.nl